Reacția Phenianului după discursul susținut de Donald Trump la ONU jpeg

Reacția Phenianului după discursul susținut de Donald Trump la ONU

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 21 septembrie 2017

Ministrul de Externe nord-coreean, Ri Yong-ho, a comparat amenințările lansate de președintele SUA, Donald Trump, la adresa regimului de la Phenian în discursul rostit la ONU cu un ”lătrat de câine“.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat la Adunarea Generală a ONU că dacă SUA vor fi „obligate să se apere şi (să-şi apere) aliaţii, nu vom avea altă variantă decât să distrugem în totalitate Coreea de Nord“.

Ministrul de Externe nord-coreean a declarat reporterilor că ”există un proverb care spune... Câinii latră, caravana trece“, relatează BBC.

„Dacă a crezut că ne va surprinde cu sunetul unui lătrat de câine, atunci în mod clar visează“, a adăugat Ri Yong-ho, lângă sediul ONU din New York.

Preşedintele SUA a denunţat Coreea de Nord şi pe liderul acesteia, Kim Jong-un, afirmând că „ameninţă întreaga lume cu pierderi inimaginabile de vieţi“, ca urmare a programului nuclear desfăşurat.

„Omul rachetă este într-o misiune sinucigaşă în ceea ce-l priveşte“, a spus liderul Casei Albe despre Kim Jong-un (foto sus), adăugând că „Statele Unite sunt gata (...) şi în măsură“ să răspundă militar Phenianului, „dar sperăm că nu va fi necesar“.