Reacția lui Kim Jong un după ce Donald Trump a anulat summitul de la Singapore jpeg

Reacția lui Kim Jong-un după ce Donald Trump a anulat summitul de la Singapore

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 25 mai 2018

Liderul nord-coreean Kim Jong-un  și-a exprimat regretul, vineri, pentru că președintele SUA Donald Trump a anulat summitul istoric programat luna viitoare în Singapore, informează Reuters.

„L-am apreciat în mod deosebit pe președintele Trump pentru că a luat o decizie îndrăzneață, pe care oricare alt președinte american nu a îndrăznit să o facă și a depus eforturi pentru un eveniment atât de important... Am sperat că această «formulă a lui Trump» ar ajuta la înlăturarea îngrijorărilor ambelor părți”, a declarat Kim într-o intervenție publică la televiziunea de stat.

Ministrul adjunct de Externe nord-coreean, Kim Kye-gwan, a declarat că decizia lui Trump este „foarte regretabilă” și „neașteptată”, iar anularea discuțiilor arată „cât de gravă este ostilitatea istorică dintre SUA și Coreea de Nord și cât de necesar este un summit pentru a îmbunătăți relațiile”.

Kim Kye-gwan  a adăugat într-un comunicat emis vineri că statul nord-coreean este „dispus să ofere SUA timp și oportunități” pentru a reconsidera organizarea unor discuții. El susține că „obiectivul Coreei de Nord de a face tot ce este posibil pentru pacea și stabilitatea Peninsulei Coreene și a umanității rămâne neschimbat”.

Donald Trump a anulat, joi, summitul cu Kim Jong-un prevăzut pentru 12 iunie în Singapore.