Proiect de buget multianual pentru investiţii în cercetările istorice din cetatea Sarmisegetusa jpeg

Proiect de buget multianual pentru investiţii în cercetările istorice din cetatea Sarmisegetusa

📁 Dacia antică
Autor: Redacția
🗓️ 3 august 2011

Ministerul Culturii pregăteşte un proiect de buget multianual de investiţii pentru cercetările istorice din cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia, acesta urmând să fie definitivat în următoarele două săptămâni.

Premierul Emil Boc, aflat, marţi, într-o vizită la monumentul UNESCO din Munţii Orăştiei, împreună cu ministrul culturii, Kelemen Hunor, a declarat că Ministerul Culturii a prezentat în Guvern un plan multianual de investiţii pentru cercetările istorice din cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia, care ar urma să fie definitivat în următoarele două săptămâni.

"Ministrul Culturii ne-a prezentat, într-o primă lectură, în Guvern, un plan multianual de investiţii, pornind de la cumpărarea de echipamente speciale pentru arheologie, dar şi de la susţinerea investiţiilor necesare pentru ca în fiecare an să se poată continua lucrările aici”, a declarat premierul.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a adăugat că ministerul pe care îl conduce a pregătit un proiect de buget multianual pentru cercetări sistematice în zona cetăţii Sarmizegetusa Regia, pentru perioada anilor 2012-2016.

"Bugetul nu a fost definitivat aşa că nu cunoaştem încă valoarea”, a afirmat ministrul Culturii. Kelemen Hunor a adăugat că proiectul include un plan de acţiune multidisciplinar, în cadrul căruia vor lucra specialişti din mai multe domenii.

"E nevoie de o cercetare sistematică mai amplă, fiindcă la Sarmizegetusa Regia este foarte mult de lucru. Cred că din anul 2012 vom începe aici o nouă etapă”, a spus ministrul Kelemen Hunor.