Prințul Naruhito, încoronat ca împărat al Japoniei / VIDEO jpeg

Prințul Naruhito, încoronat ca împărat al Japoniei / VIDEO

📁 Istoria Orientului îndepărtat
Autor: Redacția
🗓️ 2 mai 2019

Prințul moștenitor Naruhito (foto sus) al Japoniei a fost încoronat ca împărat, pe 1 mai 2019, după abdicarea tatălui său, Akihito. Evenimentul a marcat sfârșitul erei imperiale Heisei, în istoria japoneză, și începutul erei Reiwa. 

În primul său discurs de la urcarea sa pe tronul Crizantemei, împăratul de 59 de ani a declarat că „se va comporta potrivit constituție și își va îndeplini responsabilitățile ca simbol al statului și al unității oamenilor din Japonia, în timp ce se va gândi la toți oamenii care îi susțin”.

Împărăteasa Masako, membrii familiei imperiale, premierul Shinzo Abe și cabinetul de miniștrii au fost de asemenea prezenți la eveniment.

Perioada de domnie a noului împărat al Japoniei, Naruhito, care a debutat pe 1 mai, va fi cunoscută în istorie ca „Reiwa”, a anunțat premierul nipon Shinzo Abe, în urmă cu o lună.

În istoria modernă a Japoniei au fost patru perioade de domnie: Meiji (1868 - 1912), Taisho (1912 - 1926), Showa (1926 - 1989) și actuala Heisei, tradusă prin „obținerea păcii”.

Naruhito, născut pe 23 februarie 1960, a devenit moștenitor al tronului nipon în ianuarie 1989 după decesul bunicului său, împăratul Hirohito. Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei și primul născut după cel de-Al Doilea Război Mondial. El a primit în mod oficial titlul de Prinț Moștenitor în cadrul unei ceremonii care a avut loc în februarie 1991.

Naruhito a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Gakushuin din Tokyo în 1982 și în anul următor s-a înscris la Merton College din cadrul Universității Oxford din Marea Britanie, unde a studiat timp de încă trei ani. A finalizat, de asemenea, prima parte a unui doctorat în științe umaniste la Universitatea Gakushuin în 1988. Naruhito este căsătorit cu prințesa Masako, cei doi având împreună o fiică de 17 ani, prințesa Aiko.