Primul muzeu erotic din Polonia, deschis la Varşovia jpeg

Primul muzeu erotic din Polonia, deschis la Varşovia

📁 Muzee
🗓️ 9 februarie 2011

Primul muzeu erotic din Polonia a fost inaugurat, marţi, in Varşovia. "Se află într-un cartier de afaceri, nu vom deranja pe nimeni", a declarat Dariusz Kedziora, proprietarul muzeului, vorbind despre amplasarea clădirii pe strada Grzybowska din centrul Varşoviei. "Nu avem camere care să fie închiriate cu ora", a adăugat acesta.

Muzeul a fost construit la iniţiativa lui Dariusz Kedziora, care şi-a petrecut ultimii 20 de ani colecţionând diverse obiecte erotice în timpul călătoriilor sale sau căutând alte exponate pe internet.

"Nimic ruşinos nu va fi expus aici. Va fi un muzeu la fel cum sunt cele din Paris şi Barcelona", a precizat Dariusz Kedziora, adăugând că muzeul său se va concentra pe "arta erotică" şi "nu va exista niciun fel de pornografie".

Printre cele 2.000 de obiecte expuse se află şi un automat polonez de distribuire a prezervativelor, datând din 1934, singurul din generaţia sa care s-a păstrat până în zilele noastre. În acest muzeu, ce are o suprafaţă de 450 de metri pătraţi, sunt expuse obiecte peruane din ceramică, miniaturi persane şi stampe erotice japoneze.

Accesul este permis doar vizitatorilor adulţi, iar preţul unui bilet este de 39 de zloţi (circa 8 euro). Studenţii şi persoanele în vârstă de peste 70 de ani beneficiază de reduceri.