Primul membru al familiei regale britanice care vizitează Israelul și teritoriile palestiniene jpeg

Primul membru al familiei regale britanice care vizitează Israelul și teritoriile palestiniene

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 25 iunie 2018

Prințul William va deveni primul membru al familiei regale a Marii Britanii care efectuează o vizită oficială în Israel și teritoriile palestiniene. Însă deplasarea sa, prințul William nu va avea un mesaj politic, susțin autoritățile britanice.

Al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, prințul William (foto dreapta) va merge săptămâna viitoare într-o vizită oficială în Israel și teritoriile palestiniene. El urmează să sosească luni seara pe Aeroportul Internațional din Tel Aviv, din direcția Iordania, informează Adevărul.

Prince William, Duke of Cambridge jpg jpeg

Vizita sa are loc într-o perioadă sensibilă în regiune, marcată de decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului. De la Tel Aviv, prințul britanic se va deplasa în Cisiordania și în estul Ierusalimului, un teritoriu considerat anexat de Israel și revendidată de palestinieni drept capitală a statului la care aspiră.

Marți, prințul William  va depune o jerbă la memorialul Shoah, după care va avea întrevederi separate cu premierul Benjamin Netanyahu (foto sus) și președintele Reuven Rivlin. Miercuri, va fi primit la Ramallah de către președintele palestinian Mahmoud Abbas. Prințul William își va încheia călătoria joi, cu o deplasare la Muntele Măslinilor din Ierusalimul de Est.