Primul film 3D a fost realizat de nazişti? jpeg

Primul film 3D a fost realizat de nazişti?

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 18 februarie 2011

Regizorul australian Phillipe Mora a descoperit, în timp ce pregătea un film documentar despre cum a fost filmată Germanianazistă, două filme 3D de câte 30 de minute realizate de propagandiştii nazişti în 1936, susţine cotidianul britanic The Guardian.

Astfel, filmului regizorului Andre de Tothrealizat în 1953-House of wax-a fost detronat din poziţia de prim film 3D.

Potrivit lui Mora, filmele au fost realizate cu ajutorul unei camere cu lentile de 35 mm, iar efectul 3D a fost obţinut prin interpunerea unei prisme în faţa a două lentile. Acesta a menţionat şi starea bună a filmelor şi a apreciat "calitatea fantastică" a filmărilor. Filmele au fost realizate în perioada Germaniei naziste, într-un studio independent pentru Paul Joseph Goebbels.

Primul film, "So real you can touch it", prezintă scurte imagini ce surprind crenvurşti sfârâind pe grătar, iar despre cel de-al doilea, care se intitulează "Six girls roll into weekend", Mora nu a povestit prea multe. Cele două filme vor fi folosite în cadrul documentarului pe care regizorul australian îl pregăteşte despre filmările din Germania nazistă şi modul în care acestea erau folosite pentru a forma opinia publică şi a-i manipula pe germani.