Primul eveniment regal organizat în Rusia după o pauză de peste un secol jpeg

Primul eveniment regal organizat în Rusia după o pauză de peste un secol

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 30 septembrie 2021

Marele Duce George Mihailovici Romanov se va căsători vineri cu logodnica lui, italianca Victoria Romanova Bettarini, la Catedrala Sfântul Isaac din Sankt Petersburg (foto sus), în cadrul unei ceremonii religioase impresionante, la care vor participa numeroase persoane, inclusiv câteva sute de invitaţi din străinătate. Acesta va reprezenta primul eveniment de acest tip organizat în Federaţia Rusă după o pauză de peste un secol.

Ultimul ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, soţia acestuia şi cei cinci copii ai lor au fost ucişi în iulie 1918 de un pluton de execuţie format din bolşevici într-o pivniţă din casa unui comerciant din Ekaterinburg, un oraş aflat la o distanţă de 1.450 de kilometri est în raport cu Moscova, potrivit Agepres.

 „Acesta a fost primul loc din Rusia pe care l-am vizitat atunci când ne-am întors în ţară", a declarat George Mihailovici Romanov, în vârstă de 40 de ani, pentru site-ul Fontanka.ru, referindu-se la catedrala din Sankt Petersburg în care va avea loc această nuntă. „Este un loc foarte apropiat de familia noastră”, a adăugat el.

George Mihailovici s-a născut în Spania, iar părinţii lui sunt Marea Ducesă Maria Vladimirovna a Rusiei - autoproclamata moştenitoare a tronului regal al Rusiei - şi Marele Duce Mihail Pavlovici al Rusiei. Viitorul mire a locuit cea mai mare parte a vieţii sale în Spania şi Franţa.George Mihailovici Romanov a vizitat Rusia pentru prima dată în 1992. El locuieşte în prezent la Moscova, unde lucrează la mai multe proiecte de caritate.