Preşedintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, a murit  jpeg

Preşedintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, a murit

📁 Istorie recentă
🗓️ 25 decembrie 2017

Preşedintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, a murit duminică, 24 decembrie 2017, după o grea suferință, informează un comunicat al Biroului de presă al Academiei Române.

Miercuri, 27 decembrie 2017, trupul neînsuflețit al acad. Ionel Valentin Vlad va fi depus la sediul Academiei Române. Ceremonia de înmormântare va avea loc joi, 28 decembrie 2017, la Cimitirul Bellu, Aleea Academicienilor. 

Născut pe 22 septembrie 1943, Ionel Valentin Vlad, a urmat cursurile Liceului „I.L.Caragiale“ din București, apoi pe cele ale Facultății de Fizică din Universitatea București. De profesie inginer electronist, s-a specializat în domeniul laserelor și holografiei, aprofundând acest domeniu la Universitatea Paris VI. Și-a susținut teza de doctorat „Metode de prelucrare a informației în holografia convențională și în timp real“ sub coordonarea celebrului profesor Gheorghe Cartianu și a obținut titlul de doctor inginer. 

A fost vreme de peste 50 de ani cercetător la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor de la Măgurele, unde a înființat și condus Laboratorul de Holografiedin cadrul Secției Lasere. Vicepreședinte al Academiei Române în perioada 2010- 2014, a fost ales Președinte al acestui for în Adunarea Generală din 3 aprilie 2014.