Povestea din spatele celei mai celebre imagini din Al II lea Război Mondial  Care au fost protagoniştii fotografiei jpeg

Povestea din spatele celei mai celebre imagini din Al II-lea Război Mondial. Care au fost protagoniştii fotografiei

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 3 mai 2012

Anunţul capitulării Japoniei şi astfel al încheierii celui de Al II-lea Război Mondial a creat o bucurie imensă printre americani. Poza care a imortalizat sărutul dintre un marinar şi o asistentă medicală din Times Square, New York, a devenit celebră, însă protagoniştii ei nu au fost niciodată identificaţi.

O nouă carte dezvăluie numele acestora:George Mendonsa şi Greta Zimmer Friedman, scrie dailymail.co.uk.

Poza, care a apărut pe coperta revistei LIFE, a devenit un simbol al acelei perioade. Cei doi nu erau un cuplu atunci când s-au sărutat iar marinarul, George Mendonsa, s-a căsătorit chiar cu fata care apare în poză în spatele umărului său stâng. Imaginea a devenit cea mai multiplicată a LIFE.

După ce poza a fost făcută, fotograful Alfred Eisenstaedt nu i-a întrebat pe cei doi cum se numesc, iar identitatea lor a rămas un mister.

image
image

George Galdorisi, autorul lucrării "Marinarul care sărută", şi co-autorul Lawrance Verrie, susţin că au aflat în sfârşit cine erau cei doi, iar povestea nu pare atât de romantică pe cât aşteptau americanii.

Conform autorilor, Mendonsa avea întâlnire în acea zi cu iubita lui Rita Petry, la Radio City Music Hall. Marinarul era în permisie după ce supravieţuise bătăliilor din Pacific, unde văzuse cum asistentele medicale îngrijesc marinari.

Galdorisi a explicat cum s-au întâmplat evenimentele. "Emoţiile provocate de strigarea «Războiul s-a terminat» l-au determinat să iasă  din clădire decis să sărute prima asistentă medicală pe care o întâlneşte. După sărut, cei doi nu au făcut cunoştinţă, şi-au văzut de vieţile lor separat", a spus Galdorisi.

Iubita de atunci a lui Mendonsa a devenit soţia lui mai târziu, în ciuda sărutului său cu altă femeie. Familia Mendonsa trăieşte în Rhode Island în prezent, iar Greta Friedman în Maryland.

sursa:gandul.info