Pogromul de la Iași, comemorat în prezența ambasadorului Israelului în România | VIDEO jpeg

Pogromul de la Iași, comemorat în prezența ambasadorului Israelului în România | VIDEO

📁 Holocaust
Autor: Redacția
🗓️ 15 iunie 2020

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, președintele Comunității Evreilor din Iași, Benjamina Ides Vladcovschi, și primarul orașului Iași, Mihai Chirică, au participat la ceremonia de comemorare a victimelor Pogromului de la Iași.

Luna aceasta se împlinesc 79 de ani de la Pogromul de la Iași, unde cel puțin 13.000 de evrei au fost torturați și uciși. Teroarea și violența inimaginabile care au avut loc în lunile iunie-iulie 1941 au făcut ca Pogromul de la Iași să fie cel mai mare masacru din istoria modernă a României.

foto 1 jpg jpeg

„Este de datoria noastră să ne amintim. Nu putem să vorbim despre viitor fără să ne amintim și să ne asumăm trecutul. Mai ales astăzi, când atitudinile extremiste, xenofobe și antisemite sunt din ce în ce mai prezente în Europa. Aceste atitudini reprezintă nu doar o amenințare la adresa statului și a poporului evreu, ci și la adresa valorilor europene”, a spus David Saranga, la ceremonia de la Iași.

foto 2 jpg jpeg

Ambasadorul Israelului în România a depus o coroană de flori și a aprins o lumânare în memoria celor care au pierit nevinovați. David Saranga și-a încheiat vizita la Iași mergând la Muzeul Pogromului și Muzeul Teatrului Evreiesc din municipiu, înaintea deschiderii lor oficiale, pe 29 iunie 2020.