Piramide descoperite în Antarctica jpeg

Piramide descoperite în Antarctica

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 4 septembrie 2012

O echipă de exploratori susţine că au descoperit dovezi ale existenţei a cel puţin trei piramide antice realizate de om în Antarctica.

Este posibil ca Antarctica să fi fost la un moment dat suficient de călduroasă ca o civilizaţie antică să locuiască acolo? Şi o întrebare şi mai complexă este aceea dacă mai există şi alte structuri îngropate sub gheaţa polară, relatează Scienceray.com

În mod uimitor, o echipă de cercetători susţine că au descoperit dovezi ale mai multor piramide antice pe continentul acoperit de gheaţă al Antarcticii. Până acum, echipa nu a făcut publice prea multe detalii legate de descoperirea lor, deşi câteva fotografii au fost lansate recent pe Internet.

Fiecare dintre noi va analiza şi va judeca imaginile, însă potrivit specialiştilor, fotografiile sunt deosebit de intrigante şi necesită o cercetare mai amănunţită.

În afară de aceste imagini, echipa a rămas destul de tăcută în ceea ce priveşte descoperirea lor, cel puţin până când se va putea realiza o analiză mai atentă asupra acestor piramide.

Potrivit unor surse din interiorul echipei de cercetare, aceasta este formată din 8 exploratori din SUA şi din câteva ţări europene. Două dintre structurile piramidelor au fost descoperite la aproximativ16 kilometri spre interiorul platformei îngheţate, în timp ce a treia structură este mult mai aproape de litoral.

Se pare că oamenii de ştiinţă plănuiesc o expediţie în urma căreia să ajungă la cel puţin una din aceste structuri pentru a determina dacă acestea sunt naturale sau artificiale. Nu s-a oferit nici un interval de timp referitor la momentul începerii expediţiei.

Aşadar, este oare posibil să fim aproape de a face una din cele mai mari descoperiri arheologice ale istoriei sau aceste structuri nu sunt altceva decât nişte formaţiuni naturale?

sursa:financiarul.ro