Partitură semnată de Felix Mendelssohn, descoperită în SUA jpeg

Partitură semnată de Felix Mendelssohn, descoperită în SUA

Partitura unei melodii ale compozitorului german Felix Mendelssohn, dispărută în urmă cu 140 de ani, a fost descoperită acum printre hârtiile bunicului unui muzician american, scrie DiscoveryNews.

Cântecul, intitulat Das Menschen Herz ist ein Schact (Inima omului e ca o mină), a fost scris la comandă în 1842 pentru o cunoștință de-ale compozitorului care lucra la Teatrul de la Curte din Berlin. Partitura nu a fost niciodată publicată, dar ea a fost cunoscută specialiștilor din domeniu, și a fost vândută la licitație în 1862, apoi din nou în 1872.

Din 1872, partitura melodiei a dispărut și nu s-a mai știut nimic despre ea până recent, când a fost descoperită în Statele Unite. Specialiștii nu au încă o teorie privind modalitatea în care ea a ajuns în America.Partitura va fi vânduă la licitație luna viitoare, de către casa de licitații londoneză Christie's. Manuscrisul, care poartă semnătura compozitorului, poate fi vândut pentru £15, 000 – £25, 000.

Potrivit unei declarații a casei de licitații, textul cântecului e inspirat dintr-o poezie a autorului german Friedrich Ruckert, Das Unveranderliche, și compară inima omului cu o mină care poate produce aur, arginst sau minereuri mai umile, oferind doar ceea ce are înăuntrul ei.

Partitura este însoțită de o scrisoare trimisă de Mendelssohn managerului teatrului berlinez, Johann Valentin Teichmann, comanditarul melodiei, prin care îl roagă pe acesta să nu facă publică melodia.