Papa Francisc vine în România în 2019 jpeg

Papa Francisc vine în România în 2019

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 11 mai 2018

Premierul României Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită oficială la Vatican, a confirmat că Papa Francisc va veni în România la începutul anului 2019. Aceasta este cea de-a doua vizită oficială a unui Suveran Pontif, prima fiind a Papei Ioan Paul al II-lea , în mai 1999.

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită vineri în audienţă, la 11.30, ora României, la Palatul Apostolic din Vatican de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc, urmând o întâlnire şi cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctităţii Sale.

„Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credinţă, dacă există înţelegere între ordocşi şi catolici şi i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârşit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România (...) Am discutat despre faptul că sunt prima femeie prim-ministru în România, l-a bucurat acest lucru. M-a întrebat cum văd provocările din România”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Antena 3.

Într-un comunicat de presă, Guvernul anunţa joi vizita premierului: "Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 10-13 mai 2018, o vizită la Vatican. În data de 11 mai 2018, premierul va fi primit în audienţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc, iar ulterior va avea o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctităţii Sale. Vizita prim-ministrului României la Vatican are loc pe fondul unor relaţii bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale şi academice de ţinută. Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenţii români care studiază în universităţile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical Pio Romeno”.

Citește și:

Ce a însemnat vizita Papei în România