Organizația palestiniană Hamas renunță la ideea distrugerii statului Israel jpeg

Organizația palestiniană Hamas renunță la ideea distrugerii statului Israel

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 2 mai 2017

Organizația islamistă palestiniană Hamas renunță la ideea distrugerii statului Israel și își revizuiește relațiile cu confreria Frația Musulmană în noua sa doctrină politică, susțin surse citate de agențiile internaționale de presă.

Noua doctrină politică a Hamas urmează să fie făcută publică înainte de vizita lui Mahmoud Abbas la Washington, programată pentru miercuri, și în momentul în care administrația Trump încearcă să relanseze negocierile de pace israeliano-palestiniene, relatează Adevărul.

Principala modificare a noii doctrine politice a Hamas este acceptarea creării unui stat palestinian în baza frontierelor existente la 1967. Carta va anunța clar că obiectivul este instaurarea unui „stat palestinian suveran cu capitala la Ierusalim în frontierele de la 1967“, spune pentru AFP Bassem Naim, un membru de rang înalt al Hamas.

„Nu înseamnă în niciun caz recunoașterea entității sioniste“, a insistat el.

Cu toate acestea, Reuters scrie că Hamas nu mai prevede distrugerea statului evreu și face astfel un gest de deschidere față de occidentali. Deși renunță la ideea distrugerii Israelului, Hamas intenționează să-și continue lupta armată împotriva acestui stat, notează Reuters.