Conflicte dintre generaţii png

Oamenii au început să poarte haine acum 170.000 de ani

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 11 ianuarie 2011

Potrivit unui studiu recent dat publicităţii, oamenii au început să poarte haine acum 170.000 de ani. La această concluzie au ajuns un grup de cercetători americani care au avut ca obiect de studiu evoluţia păduchilor.

Cercetarea a fost condusă de Dr. David Reed, un biolog de la Universitatea din Florida care studiază păduchii pentru a înţelege mai bine migraţia şi evoluţia oamenilor.

Studiul arată că oamenii moderni au început să poarte haine cu 70.000 de ani înainte să migreze într-un climat mai rece şi la latitudini mai mari, adică acum 100.000 de ani. Aflarea acestor date ar fi fost imposibilă folosind informaţiile arheologice, întrucât hainele de atunci nu au supravieţuit în situri.

"Pentru că păduchii sunt aşa de bine adaptaţi la haine, ştim că păduchele de corp - adică cel de haine - nu au existat până când au apărut hainele pe oameni", a spus Reed.

Studiul mai arată că oamenii au început să poarte haine cu mult după ce şi-au pierdut părul de pe corp, acum aproape 1 milion de ani. Aşa că oamenii au petrecut o groază de timp fără păr corporal şi fără haine, potrivit dr. Reed.