O teorie SF: casa din Argentina în care ar fi trăit Hitler jpeg

O teorie SF: casa din Argentina în care ar fi trăit Hitler

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 5 martie 2012

O nouă carte apărută în Marea Britanie susţine că Adolf Hitler şi Eva Braun nu s-ar fi sinucis, ci ar fi evadat şi ar fi fugit în Argentina, unde s-au căsătorit, au avut două fete şi au trăit până la adânci bătrâneţi, scrie The Sun.

Autorii cărţii „Grey Wolf:The Escape of Adolf Hitler” (Lupul cenuşiu:evadarea lui Hitler) propun o teorie şocantă:Hitler şi Braun ar fi scăpat din buncăr printr-un tunel secret şi au fost înlocuiţi de două sosii care s-au sinucis în locul lor.

Gerrard Williams şi Simon Dunstan spun că Fuhrer-ul şi amanta lui au pus la cale „cea mai mare înşelătorie din istorie”, când au plecat cu un submarin către Argentina, iar Armata Roşie a găsit în buncăr cadavrele sosiilor.

Odată ajunşi în Argentina, Hitler şi Braun s-ar fi instalat într-o cabană ascunsă din Bariloche, unde Fuhrer-ul a plănuit cel de-al Patrulea Reich, pe care nu a mai apucat să-l pună în aplicare. Hitler ar fi murit în 1962, la vârsta de 73 de ani, iar rămăşiţele sale au fost arse şi aruncate, susţin autorii.

Un argument care susţine faptul teoria că Hitler şi Eva Braun ar fi trăit în Argentina este faptul că, la Bariloche, s-au refugiat mulţi alţi lideri nazişti, printre care Josef Mengele, supranumit „Îngerul morţii”, şi Adolf Eichmann, cunoscut drept „Arhitectul Holocaustului”.

Ei au preferat această localitatedeoarece este retrasă, fiind situată în mijlocul unor munţi care seamănă foarte mult cu Alpii bavarezi, scrie The Sun. De altfel, sursa publică o fotografie cu mai mulţi nazişti din Bariloche, alături de o fotografie a lui Hitler şi un steag cu svastica.

Reporterii The Sun au fost în Bariloche, pentru a investiga povestea, şi l-au găsit pe Jorge Priebke, fiul căpitanului unei divizii din armata nazistă şi un apropiat al lui Hitler. „Este posibil ca Hitler să fi fost în Bariloche, dar tata nu mi-a vorbit niciodată despre el”, spune fiul lui Eric Priebke. Căpitanul se află acum în arest la domiciliu, în Italia, pentru rolul său în masacrul care a omorât 335 de oameni în Roma, pe când aceasta era ocupată de nazişti.

Istoricul Abel Basti, care a scris mai multe cărţi despre posibilul exil al lui Hitler în Bariloche, le-a prezentat jurnaliştilor britanici mai multe documente secrete şi mărturii, despre care spune că sunt dovezi ale prezenţei Fuhrer-ului în Argentina. El spune că a primit un telefon ameninţător în care i s-a spus:„Gestapo (n.r. poliţia nazistă) e încă activă, aşa că ţine-ţi gura”. Totuşi, Basti a recunoscut că nu există dovezi concrete ale prezenţei lui Hitler sau a Evei Braun în Argentina, cum ar fi probe ADN sau rude ale acestora.

Jurnaliştii The Sun au vizitat şi o casă construită în stil bavarez, unde Abel Basti susţine că ar fi trăit, pentru o perioadă scurtă, soţii Hitler. Argentinianul care locuieşte de trei ani acolo spune că nu ştie dacă Hitler a locuit în vilă înaintea sa, dar spune că în fiecare zi vin doi-trei oameni care îl întreabă de Fuhrer.

Experţii sunt de părere că nu există prea multe şanse ca Hitler să fi supravieţuit războiului, cu atât mai puţin să fi ajuns în Argentina.

sursa:gandul. info