O scrisoare semnată de Beethoven a fost descoperită în Germania jpeg

O scrisoare semnată de Beethoven a fost descoperită în Germania

📁 Istoria Presei
Autor: Redacția
🗓️ 12 ianuarie 2012

O scrisoare compusă în 1823 de către compozitorul Ludwig van Beethoven a fost descoperită într-o colecţie de documente lăsată moştenire de o profesoară de muzică Institutului Lübeck Brahms, conform publicaţiei germane Spiegel.

Scrisoarea de trei pagini are o valoare estimată la 150.000 de euro. Beethoven a scris această scrisoare în iulie 1823. Scrisoarea îi este adresată lui Franz Anton Stockhausen, un compozitor care trăia la Paris. În scrisoare Beethoven solicită ajutorul lui Stockhausen pentru a găsi sponsori pentru noua sa compoziţie, ‘Missa solemnis’.

Strănepoata lui Stockhausen, Renate Wirth, profesor de muzică care a trăit la Frankfurt, a încetat din viaţă anul trecut, iar această scrisoare face parte din moştenirea pe care a lăsat-o Institutului Brahms de la Şcoala de muzică Lübeck.

Scrisoara va fi prezentată publicului la 18 ianuarie şi apoi va rămâne expusă în cadrul unui muzeu aparţinând institutului până la 29 ianuarie.

Valoarea înscrisurilor făcute de mâna lui Beethoven a devenit evidentă anul trecut, când o mundană listă de cumpărături ce nu conţinea mai mult de 6 cuvinte, s-a vândut la licitaţie pentru nu mai puţin de 60.000 de euro.

sursa:financiarul.ro