O nouă teorie în cazul scufundării Titanicului jpeg

O nouă teorie în cazul scufundării Titanicului

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 22 martie 2012

O nouă ipoteză în cazul Titanic:vaporul s-ar fi scufundat din cauza fenomenelor meteo mai puţin obişnuite din acea perioadă, potrivit Daily Mail.

Publicaţia citează o nouă teorie emisă în cazul scufundării celebrului vas. Conform acesteia, echipajul de la bordul Titanicului a observat iceberg-ul în ultimul moment din cauza condiţiilor meteo rare care au dus la formarea unui “orizont fals”. Cel puţin aceasta este teoria istoricului englez Tim Maltin.

Cercetările recente arată că fenomenul s-a produs din cauza ciocnirii frontului atmosferic rece cu o masă de aer cald. Tot din această cauză, echipajul de la bordul navei din apropierea Titanicului, Californication, nu a realizat amploarea evenimentului şi nu a intervenit în timp util pentru salvarea pasagerilor.

Descoperirea istoricului englez Tim Maltin va face obiectul unui documentar care va fi prezentat luna viitoare pe National Geographic. Maltin spune că teoria sa are legături atât cu înregistrările meteo din acea perioadă cât şi cu declaraţiile martorilor oculari.

Istoricul englez vorbeşte şi de presiunea atmosferică foarte mare care a contribuit la tragedia din noaptea de 15 aprilie 1912 din Atlantic. Presiunea ridicată a avut un rol important în poziţionarea iceberg-ului, spune Tim Maltin.

“Acum că ştiu ce s-a întâmplat cu adevărat în acea noapte, îmi pare rău pentru căpitanul navei Californian. Îmi dau seama că tot ce a declarat acesta este adevărat şi că nu a putut vedea ce s-a întâmplat în realitate”, a declarat istoricul Tim Maltin. (Alexandra Ruse)

sursa:gandul.info