O nouã producţie Spielberg   „Calul de luptã” (War Horse) jpeg

O nouã producţie Spielberg - „Calul de luptã” (War Horse)

📁 Recomandări de film
Autor: Irina Manea
🗓️ 22 noiembrie 2011

În februarie 2012 va intra în cinematografele româneşti o nouã creaţie a celebrului regizor Steven Spielberg:„Calul de luptã” (War Horse). Povestea desfãşuratã pe fundalul unui peisaj rural în Europa Primului Rãzboi Mondial se centreazã pe un tânãr pe nume Albert şi pe armãsarul acestuia, între care se cimenteazã o prietenie extraordinarã;iar prietenia lor va fi motorul întregii acţiuni.

Când sunt despãrţiţi forţat, necuvântãtorul întreprinde o cãlãtorie remarcabilã prin focul rãzboiului pentru a-şi regãsi prietenul iubit, reuşind sã schimbe şi sã inspire viaţa celor pe care îi întâlneşte:cavalerie britanicã, soldaţi germani, un fermier francez şi nepoata sa.

Pânã la punctul culminant, încãrcat de emoţie, din No Man’s Land, Primul Rãzboi Mondial este experimentat prin aventura incredibilã a armãsarului, o odisee a suferinţei şi a bucuriei care probeazã intensitatea unei prietenii capabile sã regenereze suflete şi sã creeze cauze nobile. „War Horse” se bazeazã pe romanul omonim al lui Michael Morpurgo, are în distribuţie nume precum Tom Hiddleston, Jeremy Irving sau Emily Watson şi se anunţã o dramã de rãzboi cu mari şanse la premiile Oscar din 2012.