O fotografie veche cumpărată cu 2$ ar putea valora milioane de dolari jpeg

O fotografie veche cumpărată cu 2$ ar putea valora milioane de dolari

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 15 octombrie 2015

O fotografie cumpărată de colecționarul Randy Guijarro contra sumei de 2$ dintr-un magazin din Fresno, California, ar putea valora milioane de dolari. Specialiștii cred că norocosul bărbat a dat peste cea de-a doua imagine confirmată a faimosului bandit Billy the Kid, anunță Huffington Post. 

„Este Sfântul Graal nu doar al fotografiei Vestului Sălbatic. Este Sfântul Graal al fotografiei”, a declarat Jeff Aiello, directorul executiv al documentarului „Billy the Kid :noi dovezi”. „Este cea mai rară fotografie din lume și a fost găsită într-un magazin second-hand din Fresno”.

Citește și Cum a fost ucis temutul „Billy the Kid!“

În imagine ar fi, potrivit specialiștilor care au analizat-o,   infamul bandit american și gașca lui, surprinși jucând crochet la o nuntă în vara anului 1878.  Cel identificat drept Billy the Kid este al patrulea din stânga imaginii, aflat într-o poziție similară cu cea din singura fotografie cunoscută pe care o avem cu el.

561e0e8e1400002a00c79dfd jpeg jpeg

Fotografia respectivă a fost cumpărată în 2011 de miliardul William Koch pentru 2, 3 milioane de dolari.

Fotografia lui Guijarro a fost deja asigurată pentru suma de 5 milioane de dolari.Pentru colecționari, ea are o valoare inestimabilă.

Născut ca Henry McCarty în New York, în 1859, Billy the Kid – cunoscut și sub numele de Willaim Bonney – a devenit unul dintre cei mai faimoși bandiți din Vestul Sălbatic în anii 1870. S-a spus despre el că ar fi ucis 21 de oameni, unul pentru fiecare an din viața sa, dar istoricii cred că numărul victimelor sale ar fi de fapt mult mai mic. The Kid a fost ucis de un șerif în anul 1881.