O biserică din secolul al IV lea, redeschisă la aproape doi ani după ce a fost incendiată / FOTO jpeg

O biserică din secolul al IV-lea, redeschisă la aproape doi ani după ce a fost incendiată / FOTO

📁 Istoria Religiilor
Autor: Redacția
🗓️ 13 februarie 2017

”Biserica Înmulțirii Pâinilor și a Peștilor”, situată în nordul Israelului, a fost redeschisă duminică, la aproape doi ani după ce a fost incendiată de doi extremiști evrei. 

Lăcașul de cult romano-catolic a fost construit în secolul al IV-lea și este amplasat în orășelul israelian Tabgha, pe malul Mării Galileii. Biserica este ridicată pe locul unde se crede că Iisus a înfăptuit un miracol, hrănind 5.000 de oameni cu cinci pâini și doi pești, iar podeaua sa conține un mozaic (foto jos) care amintește de acest moment, relatează Agerpres.

Doi extremiști evrei au fost puși sub acuzare în iulie 2015, la o lună după incendierea bisericii. Israelul a contribuit cu circa 394.000 de dolari la reconstrucție, însă suma a fost mai mică decât s-a sperat, a declarat Heinz Thiel, secretarul general al Asociației Germane din Țara Sfântă, în proprietatea căreia se află biserica. 

”După aproximativ opt luni de renovări, atriumul și intrarea în biserică sunt în sfârșit accesibile din nou vizitatorilor din întreaga lume”, a precizat Thiel.

1 508 jpg jpeg
2 366 jpg jpeg
4 510 jpg jpeg
3 283 jpg jpeg