O altfel de poveste despre Robin Hood jpeg

O altfel de poveste despre Robin Hood

📁 Istoria Filmului
Autor: Nicoleta Zaharia
🗓️ 20 iulie 2010

Deşi are la bază legenda celebrului arcaş ce ia de la bogaţi pentru a le da săracilor, filmul „Robin Hood“ al regizorului Ridley Scott se îndepărtează destul de mult de povestea originală.

Legenda spune că Robin Hood, „omul pădurii“ – după cum este el menţionat în literatură –, ar fi trăit în secolul al XIII-lea, în Anglia. Eroul celor asupriţi a prins viaţă în numeroase pelicule. Printre primele producţii care l-au imortalizat pe Robin Hood se numără lungmetrajul mut al lui Allan Dwan din 1922, cu Douglas Fairbanks ca protagonist, şi filmul „Aventurile lui Robin Hood“ (1938), cu Errol Flynn în rol principal. Au urmat multe altele, mai mult sau mai puţin reuşite:„The Story of Robin Hood and His Merrie Men“, „Robin Hood:Prince of Thieves“ sau parodia „Robin Hood:Men in Tights“.

Cea mai recentă ecranizare îi aparţine lui Ridley Scott, care l-a distribuit în rolul principal pe „gladiatorul“ Russell Crowe. Acesta întruchipează un personaj cu totul diferit de ceea ce am văzut până acum, mult mai agil în mânuirea arcului şi mult mai serios în ceea ce priveşte tehnicile de luptă. Filmul lui Ridley Scott începe cu bătălia în care Richard Inimă de Leu îşi pierde viaţa, în timpul celei de-a Treia Cruciade. Un simplu arcaş, Robin Longstride, însoţit de alţi trei soldaţi, Alan A’Dale, Will Scarlett şi Little John, hotărăsc să se întoarcă acasă, după ce au petrecut zece ani luptându-se în slujba regelui.

Însă, drumul spre casă le schimbă total vieţile, iar Robin şi cei trei însoţitori vor încerca să ţină piept nelegiuirilor înfăptuite la comanda fratelui mai mic al lui Richard Inimă de Leu, King John, care cere taxe şi mai mari de la cei deja asupriţi.