Numărul lagărelor naziste este de şase ori mai mare decât se ştia gif

Numărul lagărelor naziste este de şase ori mai mare decât se ştia

📁 Holocaust
🗓️ 4 martie 2013

Naziştii ar fi construit 42.500 de lagăre de concentrare, de şase ori mai multe decât se considera până în prezent, şi ar fi închis sau omorât 20 de milioane de oameni, scrie Sky News.

Aceasta este concluzia cercetătorilor de la Muzeul Holocaustului din SUA, după 13 ani de cercetări. La începutul studiului, cercetătorii se aşteptau să găsească maximum 7.000 de lagăre, mai notează sursa.

Americanii au găsit, însă, 42.500 de lagăre de muncă, lagăre pentru prizonieri de război, bordeluri, ghetouri, centre unde femeile însărcinate erau obligate să avorteze sau ai căror copii erau omorâţi la scurt timp după naştere.

"Cifra este mult mai mare decât ne-am fi aşteptat. Ştiam cât de oribilă era viaţa în astfel de lagăre, dar nu ne aşteptam ca umărul lor să fie atât de mare", a declarat Hartmut Berghoff, directorul Institutului istoric german din Washington.

Construcţia lagărelor a început în 1933, primii deţinuţi fiind adversarii politici ai lui Adolf Hitler, apoi evreii, romii şi alte grupuri etnice. Cel mai mare lagăr nazist, ghetoul din Varşovia, includea 500.000 de oameni. Sky News scrie că, oficial, naziştii au omorât şase milioane de evrei în Europa.

sursa:gandul.info