Noul „Codul lui Da Vinci“: trilogia care spune legenda Mariei Magdalena jpeg

Noul „Codul lui Da Vinci“: trilogia care spune legenda Mariei Magdalena

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Corina Zorzor
🗓️ 11 iulie 2014

„Cea mai grozavă poveste care nu a fost spusă niciodată“ este cea a Mariei Magdalena, consideră scriitoarea americană Kathleen McGowan. După cercetări întinse pe 20 de ani, autoarea a scris trilogia care dezvăluie legenda Mariei Magdalena. A treia carte a acestei serii, numită „Prinţul poet“, a apărut recent la Editura Rao, alături de celelalte două volume:„Cartea iubirii“ (2011) şi „Cea aşteptată“ (2008).

Trilogia referitoare la legenda Mariei Magdalena pare să cucerească publicul în aceeaşi măsură în care a făcut-o „Codul lui Da Vinci“, de Dan Brown. Prima carte din trilogia magdaleniană a fost tradusă în 26 de limbi. Povestea dezvăluie „un mesaj divin, ascuns în văzul tuturor“, după cum apreciază jurnaliştii de la „People“.

Cu două mii de ani în urmă, Maria Magdalena a ascuns câteva manuscrise la poalele Pirineilor francezi-o evanghelie care prezenta propria versiune asupra evenimentelor şi asupra personajelor menţionate în noul testament. Protejate de forţe supranaturale, manuscrisele sacre pot fi descoperite doar de o persoană deosebită, una care împlineşte străvechea profetie „L'attendue-Cea asteptata“. O extraordinară odisee o poartă pe ziarista Maureen Paschal de pe străduţele prăfuite ale Ierusalimului până în catedralele din Franţa şi, în cele din urmă, în căutarea manuscriselor care conţin o nouă şi emoţionantă evanghelie-viaţa lui Iisus povestită de Maria Magdalena.

În noul roman apărut, „Prinţul poet“, Maureen Paschal descoperă nişte informaţii explozive despre evanghelia cunoscută drept Libro Rosso şi despre Ordinul Sfântului Mormânt. Se duce numaidecât la Florenţa unde Destino, maestrul ei spiritual, îi dezvăluie un secret despre Lorenzo de Medici, prinţul poet, părintele Renaşterii. Se pare că Lorenzo se căsătorise în taină cu Lucrezia Donati, Colombina care apare în câteva dintre tablourile lui Botticelli.

Această fantezie istorică ne poartă din prezent în trecut cu o uşurinţă remarcabilă. Fanii acestui gen de ficţiune vor fi încântaţi de teoriile romantice ale conspiraţiei înfăţişate în carte. Kathleen McGowan a petrecut 20 de ani cercetând legendele care înconjoară evanghelia Mariei Magdalena în întreaga lume. A studiat folclorul şi cultura referitoare la această figură istorică, precum şi tradiţia orală care vorbeşte despre profeţia străveche privind venirea „Celei Aşteptate“-un personaj ales de prividenţă ca să aducă lumii mesajul ascuns al Mariei Magdalena.

Autoarea trilogiei, Kathleen McGowan, şi-a început cariera ca ziarist în Hollywood şi a lucrat apoi ca activistă pentru drepturi civile în Irlanda. A studiat mitologia şi folclorul. Prima carte din trilogia magdaleniană a fost tradusă în 26 de limbi. Cărţile scriitoarei au fost traduse în peste 30 de limbi şi publicate în 40 de ţări de pe cinci continente.

Sursa:www.adevarul.ro