Noi secrete de la scufundarea Titanicului, dezvăluite în scrisoarea unei supravieţuitoare jpeg

Noi secrete de la scufundarea Titanicului, dezvăluite în scrisoarea unei supravieţuitoare

📁 Istorie Modernă Universală
Autor: Iulian Ioncea
🗓️ 11 octombrie 2010

O scrisoare, semnată de Laura Francatelli, pasageră a Titanicului, dar şi secretară a două personalităţi foarte controversate ale acelor vremuri, Sir Cosmo şi Lady Duff Gordon, va fi scoasă la licitaţie la 16 octombrie.

După coliziunea cu icebergul, Sir Cosmo a fost bănuit că a plătit echipajul Titanicului pentru a-i permite accesul la o barcă de salvare. Însă, din scrisoarea Laurei Francatelli reiese că Sir Cosmo nici măcar nu a vrut să părăsească nava, acesta urcându-se în barca de salvare la rugăminţile unui ofiţer de bord.

Din spusele doamnei Francatelli se înţele că ei au fost salvaţi de pe Titanic cu ajutorul unei bărci foarte mici şi care nu ar fi rezistat mai mult de cinci minute impotriva unor valuri foarte mari. „Eram 12 persoane în barcă. Un ofiţer de bord i-a spus lui Sir Cosmo că i-ar fi recunoscător dacă ar părăsi Titanicul. S-a urcat şi apoi am plecat pe mare", a scris Laura Francatelli în scrisoarea postată pe siteul discovery.com.

Documentul va fi scos la licitaţie de „Henry Aldridge and Son" la data de 16 octombrie, iar suma pentru care va fi vândută scrisoare este estimată să se încradeze între 15.000 şi 24.000 de dolari.

4222 jpg jpeg