Noi descoperiri stiintifice intaresc profetia mayasilor despre 21 decembrie 2012 jpeg

Noi descoperiri stiintifice intaresc profetia mayasilor despre 21 decembrie 2012

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 18 ianuarie 2012

Calendarul mayaş este una dintre cele mai mari enigme ale omenirii, din simplul motiv pentru care se încheie brusc la data de 21 decembrie 2012, aducând după sine şi profeţia sfârşitului lumii. Există speculaţii care pretind că interpretarea calendarului este pură ficţiune sau sunt doar invenţii ale unor personaje care vor să-şi însuşească diferite sume de bani din frica oamenilor, dar lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce păr.

Istoria creației în cultura mayaşilor

În primul rând trebuie subliniat faptul că mayaşii au împărţit timpul în cinci etape majore. La începutul fiecărui ciclu zeii făureau o lume nouă. Primul ciclua constat în crearea Pământului şi a animalelor. Dar zeii nu erau niciodată mulţumiţi de creaţia lor, în acest fel fiecare ciclu se închei după o perioadă bine determinată, printr-o catastrofă majoră, doar pentru a da posibilitatea creării unei lumi noi. Înal doilea cicluzeii au creat omul de de lut. Pentru că aceşti oameni nu aveau nici conştiinţa şi mobilitate, o altă lume a fost creată, cea a oamenilor de lemn. Nici de această dată zeii nu au fost mulţumiţi de creaţia lor şi în ciclul al patrulea au creat oamenii de chihlimbar. Nici aceşti oameni nu au putut să supravieţuiască, aşa că zeii, la începutul celui de-al cincilea ciclu, în care ne aflăm şi în prezent, au creat dintr-un amestec de sânge şi mălai, omul de porumb. Aceşti oameni au fost creaţi cu un singur scop, după cum au spus zeii:“Avem nevoie de oameni care să ne venereze, să ne ştie, să ne susţină!“. Dar mayaşii credeau că nici această ultimă creaţie nu va fi pe placul zeilor şi atunci când se va sfârşi ciclul actual, adică în 21 decembrie 2012, o nouă lume va renaşte.

Codicele din Dresda prevestește sfârșitul

Unul dintre cele mai interesante documente care certifica că ciclul actual se va termina în dată de 21 decembrie 2012, este Codicele din Dresda. Acesta este cea mai frumoasă şi sofisticată carte maya. Codicele din Dresda are mai multe capitole, dar doar în ultimul este prezis sfârşitul celui de-al cincilea ciclu. O ploaie masivă, fără precedent, este alăturată datei de 21 decembrie 2012. Aceasta ploaie este distrugătoare pentru planetă. Nori negri vor astupa Soarele şi vor produce tunete şi fulgere aşa cum nu s-au mai văzut până la acea dată. Întreaga planetă va fi distrusă de un potop. Catastrofă naturală care va produce sfârşitul lumii este ilustrată chiar pe ultima pagină a codicelui şi înfăţişează un gigant crocodil al cerurilor care scuipă apă peste Pământ.

Clima se va schimba brusc

În mitologia maya toate ciclurile se terminau cu o catastrofă care aduce o schimbare de climă majoră. Dar ce fenomen a avut loc la sfârşitul celui de-al patrulea ciclu şi se va repeta în 21 decembrie 2012? Paleontologul american Lonnie Thompson studiază clima de 5200 de ani, când s-a sfârşit al patrulea ciclu mayaş. Studiile efectuate de Thompson la gheţarul Quelccaya din inima Anzilor peruani oferă un răspuns impresionat pentru anterioară schimbare climaterică înregistrată pe Terra. În ultimii 30 de nai gheţarul s-a topit datorită încălzirii globale şi a scos la iveală o întrega vegetaţie care a fost acoperită de blocurile de gheaţă. În urma unei analize cu C14, vârsta plantelor se ridică undeva la aproximativ 5200 de ani. Acest fapt este grăitor pentru că acolo unde se afla în prezent gheţarul Quelccaya a existat cândva o zonă cu vegetaţie abundenţă. Dintr-o dată ceva s-a întâmplat şi a început să ningă fără să se mai oprească, încât viaţa din acea zonă a fost acoperită de blocuri imense de gheaţă.

În zona respectivă a fost cândva mai cald şi dintr-o dată clima s-a schimbat iar întreaga vegetaţie a fost acoperită de gheaţă. De asemenea pe glob se mai regăsesc şi alte dovezi ale schimbării climei, gheţurile topite prin diferite zone au scos la iveală fauna care există înainte de marea catastrofă petrecută acum 5200 de ani. Chiar şi calendarul hindus pretinde că o mare catastrofă, în urma căreia s-a schimbat în totalitate viaţa pe Pământ, s-a produs acum mai bine de 5000 de ani.

Nimeni nu poate să prevadă cu exactitate ceea ce se va petrece în dată de 21 decembrie 2012, dar cu siguranţă că un eveniment major va schimba viaţa socială, culturală şi mai ales cea economică de pe Pământ. Până atunci nu putem să sperăm că civilizaţia mayaşă s-a înşelat asupra profeţiilor pe care l-au făcut pentru ceea ce va însemna sfârşitul unui nou ciclu.