Naziştii, păcăliţi că pot transforma nisipul în aur! jpeg

Naziştii, păcăliţi că pot transforma nisipul în aur!

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 7 septembrie 2010

Conform unei cărţi recent apărută, naziştii credeau în mitul alchimiei:transformarea pietrelor, a nisipului şi pământul în aur. Heinrich Himmler, lider al trupelor SS ale lui Hitler, ar fi fost convins de cineva ca preţiosul metal poate fi obţinut astfel, pentru a fi vândut ulterior şi a se procura arme în vederea consolidarii Celui de-al Treilea Reich, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Ca atare, naziştii au pus bazele unei unităţi militare secrete în lagarul de concentrare Dachau înaintea celui de-al Doilea Război Mondial, desemnându-l responsabil de opearţiuni pe Karl Malchus, alchimist, cel care l-a făcut pe Himmler sa creadă ca poate transforma nisipul, pietrele şi chiar parafina în aur.

Este posibil ca Malchus să fi lucrat pentru serviciile de spionaj britanice în 1938, atunci când l-a păcălit pe Himmler, potrivit lui Halmut Werner, autor al cărţii "Alchimistul lui Hitler: Încercările Secrete de Fabricare a Aurului în Dachau". "Trăise în Anglia până în primele luni ale anului, iar la revenirea în Germania l-a contactat pe Himmler referitor la talentele sale unice, totul fiind, fireşte, o uriaşă cacealma. Malchus a obţinut ce a vrut, Himmler instalandu-l în Dachau, nu ca prizonier, ci ca tehnician a cărui activitate putea fi desfăşurată în secret".

Toţi cei implicaţi în cercetările din Dachau erau perchezitionaţi pentru ca nu cumva să strecoare aur în unitate, despre care sa pretindă mai târziu că a fost obţinut în urma procedeelor alchimice. Dar Malchus şi-a ascuns bile de aur în ţigări, pe care i le prezenta lui Himmler ca pe rezultatul experimentelor sale.

A durat ceva vreme înainte ca liderul nazist să îşi dea seama că totul a fost înscenat. Malchaus a fost reţinut ca prizonier în Dachau timp de mai multe luni, iar la eliberare a fost ameninţat cu moartea în caz ca va vorbi despre relaţia sa cu şeful SS. A încercat o cariera alchimică în Germania post-belică, dar a decedat la începutul anilor '50, fără a cunoaşte succesul mult dorit