Muzeul dedicat victimelor atentatelor de la 11 septembrie face apel la contribuţia familiilor jpeg

Muzeul dedicat victimelor atentatelor de la 11 septembrie face apel la contribuţia familiilor

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 14 mai 2010

Viitorul muzeu din New York consacrat victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001 a invitat familiile acestora să contribuie la colecţie furnizând fotografii, suvenire sau alte obiecte pentru "Zidul Feţelor", realizat în memoria celor aproape 3.000 de persoane ucise în atentate, relatează AFP.

"Expoziţia-suvenir se va baza pe documentele pe care le veţi furniza", a precizat miercuri pe site-ul său de Internet muzeul, care îşi va deschide porţile în termen de doi ani, în apropierea Ground Zero.

Piesa centrală a muzeului va fi constituită dintr-un zid cu fotografiile victimelor atentatelor, "datorită cărora amploarea pierderilor va fi perceptibilă imediat şi cu forţă", conform organizatorilor.

Expoziţia ar urma să fie multimedia, în special prin citirea numelor victimelor şi cu baze de date care vor permite accesul la informaţii biografice referitoare la aproape 3.000 de persoane, care au fost ucise la 11 septembrie 2001, majoritatea în momentul în care avioane deturnate de islamişti au intrat în turnurile gemene ale World Trade Center.

Acest muzeu intră în cadrul unui vast plan de reconstrucţie a Ground Zero, care a generat controverse şi a suferit numeroase amânări.