Muzeul Antipa se va redeschide în prima săptămână din noiembrie jpeg

Muzeul Antipa se va redeschide în prima săptămână din noiembrie

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 14 septembrie 2010

După aproape un an şi jumătate de lucrări de restaurare şi modernizare, Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa se va redeschide în ultima săptămână din octombrie sau în prima săptămâna din luna noiembrie.

Data exactă a redeschiderii Muzeului Antipa nu a fost hotărâtă încă,  dar se doreşte ca evenimentul să aibă locîn ultima săptămână din octombrie sau prima din noiembrie, a declarat dr. Aurora Stănescu, şefa secţiei de Relaţie Publice a muzeului, informeză Realitatea.Net.

Cel mai probabil, redeschiderea va avea loc în prima săptămână a lunii noiembrie, pentru a coincide cu sesiunea de comunicări ştiinţifice organizate de Muzeul Antipa. Tot atunci, se va organiza şi Săptămâna Muzeului Antipa, a mai spus Stănescu.

Muzeul Antipa a fost închis pe 5 ianuarie 2009, pentru modernizarea spaţiilor de vizitare. Piesele vor fi expuse într-o manieră scenografică, care să transmită publicului informaţii vizuale şi sonore complexe despre biodiversitatea speciilor şi a habitatelor din ţara noastră, dar şi din lume. Vor exista spaţii destinate interactivităţii, săli multimedia şi compartimente amenajate ca laboratoare, în care vizitatorii vor putea face sau asista la experimente ştiinţifice, demonstraţii şi lucrări de laborator.

Persoanele cu deficienţe de auz sau văz vor avea spaţii special amenajate şi vor exista, de asemenea,   locuri de relaxare, săli destinate activităţilor şi programelor de educaţie şi divertisment pentru public ca şi locuri de joacă.  Vor apărea piese pe care publicul va avea voie să le atingă, precum şi instalaţii care vor permite comparaţii între performanţele fiziologice atinse de diferite specii de animale și cele ale oamenilor.