Muniţie din al doilea Război Mondial a fost găsită în Argeş jpeg

Muniţie din al doilea Război Mondial a fost găsită în Argeş

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Patricia Rusu
🗓️ 4 august 2011

Descoperire inedită marţi seara pentru un localnic din comuna Mărăcineni, sat Argeşelu. Marian Şovar lucra pentru a consolida beciul locuinţei sale şi după mai multe săpături a dat peste un proiectil neexplodat.

Omul s-a speriat şi dându-şi seama că muniţia poate exploda oricând, a sunat la 112.  O echipă de pirotehnişti de la Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Argeş a sosit în scurt timp la faţa locului pentru a ridica proiectilul.

„În urma cercetării şi evaluării a fost identificat  un corp bombă aruncător, de calibrul 100 mm, provenit din al II-lea Război Mondial, fără încărcătură şi focos şi care nu necesită distrugere”, a declarat lt. Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş.Cartuşe găsite la DragoslaveleProiectilul a fost ridicat de pirotehnişti şi depozitat într-un loc special. Şi în comuna Dragoslavele, un piteştean a găsit muniţie provenind cel mai probabil tot din cel de-al doilea Război Mondial. Gheorghe Uţi a mers marţi seară la o proprietate pe care o avea la munte şi în timp ce făcea curăţenie în grajdul din gospodărie a găsit 68 de cartuşe depozitate într-un recipient metalic aflat deasupra tocului uşii. Omul a anunţat imediat poliţia şi o echipă de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-a deplasat acolo. Oamenii legii au cercetat cartuşele, însă nu au reuşit să afle prea multe informaţii despre ele.     „Majoritatea cartuşelor prezentau urme de rugină pe suprafeţele metalice şi din această cauză nu se poate preciza calibrul acestora. Muniţia a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor”, a declarat comisarul şef Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Argeş.