Mormântul unei prinţese egiptene, descoperit de o echipă de cercetători cehi jpeg

Mormântul unei prinţese egiptene, descoperit de o echipă de cercetători cehi

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția
🗓️ 4 noiembrie 2012

Mormântul unei prinţese egiptene, care datează din anii 2.500 înainte de Hristos, a fost descoperit în apropierea oraşului Cairo, conform datelor făcute publice de către reprezentanţii Guvernului din Egipt, informează Daily Mail.

Descoperirea a fost făcută în regiunea Abu Sir, aflată la sudul capitalei statului egiptean, de către o echipă de cercetători din Cehia.

"Am descoperit anticamera mormântului prinţesei Shert Nebti care are patru coloane realizate din calcar ", a declarat ministrul egiptean Mohamed Ibrahim.

Potrivit spuselor sale, pe coloane apar inscripţii hieroglifice care oferă mai multe informaţii despre numele prinţesei şi despre titlurile pe care aceasta le-a deţinut în timpul vieţii.

"Descoperirea mormântului marchează începutul unei noi ere în istoria mormintelor de la Abu Sir şi de la Saqqara", a mai declarat ministrul egiptean.

Echipa de cercetători cehi a scos la iveală şi un coridor în sud-estul anticamerei ce duce către alte patru morminte. Două dintre acestea au fost descoperite deja în alte circumstanţe, au aparţinut unor oficiali egipteni de rang înalt şi datează din perioada celei de-a cincea dinastii de faraoni.

sursa:http://www.gandul.info