Autor 5588 vizualizări


 Mormântul împăratului roman Caligula a fost găsit, lângă Roma, după ce poliţia italiană a arestat o persoană, care voia să fure o statuie a împăratului. Împăratul roman Gaius Julius Caesar Germanicus, supranumit Caligula, a domnit între anii 37 şi 41 d.Hr.
 
 Mormântul pierdut al împăratului roman Caligula a fost găsit lângă lacul Nemi, în apropierea Romei.
 
 Poliţia italiană a descoperit mormântul întâmplător, după ce a reţinut un bărbat care încerca să fure o statuie de 2, 5 metri a lui Caligula, pe care ar fi urmat apoi să o vândă peste hotare.
 
 Împăratul Caligula avea o vilă lângă lacul Nemi, precum şi un palat plutitor, iar recenta descoperire arată că acesta a dorit să fie inmormanat în acelaşi loc.
 
 Mormântul nu a fost descoperit până acum, în lipsa indiciilor, deoarece numeroase monumente de pe vremea împăratului Caligula au fost distruse, la scurt timp după ce acesta a fost omorât de gardă sa personală, la vârsta de 28 de ani.
 
 Numele de Caligula vine de la faptul că, atunci când era copil, Gaius l-a însoţit pe tatăl sau, în Germania, purtând o uniformă militară în miniatură, iar soldaţii l-au poreclit Caligula, adică "ghetuţă", în traducere liberă.
 
 Statuia descoperită este estimată la valoarea de un million de euro.