Autor 3536 vizualizări


”Istoria acestui monument este de dată recentă, 2005, dar am considerat că și asa, fără o istorie mai consistentă, reprezintă un important omagiu adus celor care s-au jertfit pentru patrie” - Cosmin Simtion, profesor de istorie la Școala Gimnazială Slimnic, din comuna Slimnic, județul Sibiu.  

Foto: Cosmin Simtion

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: [email protected]

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).