«Monumentele Marelui Război»: Monumentul Eroilor din localitatea Tunari, Ilfov / FOTO jpeg

«Monumentele Marelui Război»: Monumentul Eroilor din localitatea Tunari, Ilfov / FOTO

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 14 august 2017

Cosmin Ion ne-a trimis fotografii ale monumentului eroilor căzuţi în Marele Război din comuna Tunari, judeţul Ilfov. Pe una dintre laturile monumentului din bronz se află înscrise numele soldaţilor, iar pe cea din faţă este sculptat mesajul „Glorie eroilor din comuna Tunari-Dimieni căzuţi vitejeşte în Războiul pentru Întregirea Neamului 1916 – 1919.”

Monumentul este constituit dintr-o statuie din bronz a unui soldat echipat de luptă în poziție de repaus, cu arma la picior ținând în mâna dreaptă drapelul de luptă. Statuia este așezată pe un piedestal în formă de trunchi de piramidă evazată în trepte la partea inferioară. Piedestalul are la partea superioară o marcare decorativă a colțurilor. Pe centrul feței principale a trunchiului de piramidă se află un panou cu inscripție. Monumentul este flancat pe două părți de două tunuri. În fata monumentului, se află un alt monument comemorativ dedicat memoriei eroilor căzuți în războiul antifascist. (sursă: marelerazboi-ilfov.ro).

DSC 0106 JPG jpeg
DSC 0108 JPG jpeg
DSC 0111 JPG jpeg
DSC 0112 JPG jpeg
DSC 0116 JPG jpeg

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).