«Monumentele Marelui Război»: Monumentele Eroilor din judeţul Constanţa/ FOTO jpeg

«Monumentele Marelui Război»: Monumentele Eroilor din judeţul Constanţa/ FOTO

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 16 august 2017

Cititorul nostru, Rotaru Florin, din Medgidia, ne-a trimis mai fotografii a patru monumente din judeţul Constanţa ridicate în memoria eroilor căzuţi în timpul Marelui Război. 

1 - Adamclisi, jud. Constanţa
2, 3 - Târgușor, jud. Constanţa
4 - Medgidia, jud. Constanta (monument cunoscut şi sub numele de Piramida Albă, a fost ridicat în memoria soldatilor sârbi, croaţi şi sloveni căzuţi în luptele date pentru eliberarea Dobrogei).


M1 Adamclisi jpg jpeg
M2 Targusor jpg jpeg
M3 Targusor jpg jpeg
M4 Medgidia jpg jpeg

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: mail.redactia@historia.ro.

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).