Autor 1855 vizualizări


”Fotografii ale criptei și ale monumentului ridicat în memoria soldaților căzuți în Primul Război Mondial, localizate în comuna Vatra Moldoviței (cimitirul Mănăstirii Moldovița), județul Suceava. Din păcate nu sunt date menționate pe criptă sau monument, referitoare la ostașii înhumați aici și numărul acestora. Ținând cont de faptul că acestea au fost ridicate în 1935, este posibil ca ostașii să fi fost reînhumați” - Gheorghe Pei.


Foto: Gheorghe Pei 

Să nu ne uităm EROII! Vă rugăm să fotografiați monumentele dedicate Eroilor din Primul Război Mondial din localitatea Dvs., a părinților sau a bunicilor Dvs. și să ne trimiteți fotografiile însoțite de numele localități în care se afla monumentul (dar și alte date despre monument, dacă dispuneți de ele), iar noi vom publica fotografiile pe site-ul www.historia.ro cu semnătura dumneavoastră. Adresa la care puteți trimite fotografiile este: [email protected]

Campania ”Monumentele Marelui Război” este realizată de Redacția revistei „Historia” în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității din București. Coordonatori: Ciprian Stoleru (redactor la revista Historia) și Marius Diaconescu (conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București).