Misterul unei crime de acum 120 de ani ar putea fi elucidat jpeg

Misterul unei crime de acum 120 de ani ar putea fi elucidat

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 15 martie 2012

La aproape 120 de ani de când a fost declarată nevinovată în procesul în care era judecată pentru uciderea tatălui ei şi a mamei vitrege, cazul lui Lizzie Borden continuă să suscite interesul istoricilor.

Două jurnale personale aparţinându-i avocatului familiei Borden, descoperite de curând, ar putea schimba întregul scenariu al crimei pentru care nu s-a găsit niciodată un vinovat, scrie Daily Mail. Cele două manuscrise ar putea lămuri dacă misterioasa bibliotecară şi-a omorât sau nu părinţii cu lovituri de topor în creştetul capului în anul 1892.

Lizzie Borden

"Este vorba despre materiale noi, nepublicate până acum. Acestea ne-ar putea ajuta să ne facem o idee despre modul în avocatul a elaborat apărarea", a declarat Michael Martins, de la Societatea de Istorie, pentru presa americană.

Caietele cu coperţi de piele au fost păstrate de nepotului avocatului, la cererea bunicului său, care a murit anul trecut. Deşi iniţial avea de gând să păstreze jurnalele bunicului său, el a hotărât să le predea Societăţii de Istorie.

Avocatul îl descrie pe tatăl lui Lizzie Borden ca pe un om iubitor şi bun, care îşi iubea fiicele, pe Lizzie şi pe sora sa Ema, cărora încerca să le asigure toate lucrurile de care aveau nevoie.

Tatăl lui Lizzie

Martins spune că jurnalele sunt foarte importante şi că vor fi păstrate în siguranţă pentru a extrage din ele toate detaliile care ar putea duce la elucidarea misterului din jurul crimei de acum 120 de ani.

Tatăl lui Lizzie a fost ucis cu 11 lovituri de topor în cap, iar mama vitrigă a primit 18 sau 19 lovituri. Trupurile sfârtecate ale celor doi au fost găsite chiar de către Lizzie în dimineaţa zilei de 4 august 1892.

Toate indiciile i-au condus pe anchetatori la Lizzie şi la sora sa, care ar fi fost deranjate de faptul că tatăl lor plănuia să împartă moştenirea între fiicele sale şi alte rude. Lizzie ar fi încercat să cumpere cianură cu o zi înainte de comiterea crimei. Ea a fost arestată şi judecată, dar a fost pusă în libertate din lipsă de probe.

sursa:gandul.info