Misterul dispariţiei Ameliei Earhart a fost elucidat  Scheletul aviatoarei a fost identificat   jpeg

Misterul dispariţiei Ameliei Earhart a fost elucidat. Scheletul aviatoarei a fost identificat

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 9 martie 2018

Oasele descoperite pe insula Nikumaroro, din Pacific, în anul 1940, îi aparţin celebrei aviatoare Amelia Earhart, potrivit cercetătorilor care le-au analizat. Amelia Earhart, prima femeie-pilot care a zburat peste Oceanul Atlantic, dispărut fără urmă în anul 1937.

Trei ani mai târziu a fost descoperit un schelet pe insula Nikumaroro, în Pacificul de Sud, la aproximativ 2.900 km de Hawai. Potrivit analizei medicului DW Hoodles, rămăşiţele aparţineau unui bărbat. Un nou studiu publicat de către Universitatea din Florida şi condus de Richard L. Jantz, profesor emerit de antropologie la Universitatea din Tennessee şi director al Centrului de Antropologie Legală, a ajuns la concluzia că rămăşiţele găsite pe insula Nikumaroro aparţin în proporţie de 99% Ameliei Earhart. Era cunoscut faptul că femeia se afla în apropierea insulei în momentul dispariției.

Profesorul Jantz este convins că sheletul aparţine aviatoarei, întrucât a folosit tehnologie de ultimă generaţie pentru analiza oaselor. De asemenea, el susţine că dr. Hooless a ajuns la o concluzie greşită, întrucât tehnologia criminalistică nu era suficient de avansată la începutul secolului XX.