„Miron Constantinescu, o biografie“ Despre secretele economiei româneşti în comunism, la Adevărul Live, de la 11 00 jpeg

„Miron Constantinescu, o biografie“ Despre secretele economiei româneşti în comunism, la Adevărul Live, de la 11.00

📁 Comunismul in România
Autor: Laurenţiu Ungureanu
🗓️ 12 februarie 2015

Miron Constantinescu e unul dintre puţinii intelectuali comunişti care ajung în cercul restrains al puterii după 23 august 1944. Era responsabil cu elaborarea primelor planuri anuale şi cincinale, catastrofale pentru economia Româniai. Istoricul Ştefan Bosomitu vorbeşte, la Adevărul Live, de la 11.00, despre destinul Miron Constantinescu şi despre secretele lumii închise a nomenclaturii comuniste.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE.

Istoricul Ştefan Bosomitu a lansat, recent, volumul „Miron Constantinescu, o biografie“, carte despre care se poate spune, încă de la începutul lunii februarie, că e unul dintre evenimentele anului în rândul celor pasionaţi de istoria comunismului în România.

Biografia lui Miron Constantinescu, sociolog marxist, figură centrală a nomenclaturii comuniste în România, spune, de fapt, întreaga istorie sângeroasă a bolşevicilor din România. Şi nu numai despre asta e vorba. Istoricul Ştefan Bosomitu a avut nevoie de câţiva ani buni pentru a pune cap la cap un portret complet al celui care a fost Miron Constantinescu. Iar viaţa nomenclaturistului e, în bună măsură, oglinda comunismului românesc.