Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, primit de Donald Trump la Casa Albă  jpeg

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, primit de Donald Trump la Casa Albă

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 11 mai 2017

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a fost primit, miercuri, la Casa Albă, de președintele american Donald Trump.

Lavrov a anunțat la o conferință de presă ulterioară discuțiilor cu președintele SUA că Donald Trump și Vladimir Putin vor avea o întrevedere cu prilejul summitului G20, care se va desfășura în luna iulie în orașul german Hamburg.

Această întâlnire a fost prima pe care Trump a avut-o cu un înalt oficial rus, după ce a preluat mandatul de președinte. Președintele american primește foarte rar în Biroul Oval un ministru de externe sau orice alt oficial extern care nu este șef de stat sau de guvern.

Ulterior, Casa Albă a emis un comunicat de presă în care precizează că președintele Trump i-a transmis lui Lavrov că Rusia trebuie să modereze regimul președintelui sirian Bashar al-Assad și de asemenea Iranul, iar SUA și Rusia trebuie să coopereze pentru soluționarea conflictului sirian.

La rândul său, Lavrov a spus că președintele SUA este favorabil unor relații ”pragmatice și reciproc avantajoase” cu Rusia, iar cele două state sunt deschise negocierilor și cooperării pentru soluționarea conflictului sirian.

Referitor la acuzațiile de imixtiune a Rusiei în politica internă americană, Lavrov a declarat că este ”umilitor” pentru poporul american să audă că Moscova controlează situaţia politică din SUA.

Foto: Twitter / Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation