Ministrul francez de Externe acuză Siria şi Rusia că probabil comit crime de război  jpeg

Ministrul francez de Externe acuză Siria şi Rusia că probabil comit crime de război

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 4 martie 2020

Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a acuzat marţi Siria şi Rusia că probabil comit crime de război în cadrul ofensivei lor ăn nord-vestul Siriei şi a anunţat că Parisul le va documenta, relatează Reuters, citat de Agerpres.

"Ofensiva guvernului sirian este făcută posibilă de sprijinul aerian rusesc şi marcată de încălcări sistematice ale drepturilor omului", le-a spus Jean-Yves Le Drian parlamentarilor francezi. "Din acest motiv spun... că astăzi considerăm aceste încălcări sunt pasibile de a fi considerate crime de război şi le vom documenta", a adăugat el. 

În Siria, "ne îndreptăm către un cataclism" din cauza "crizei umanitare foarte grave" provocate de ofensiva regimului de la Damasc şi a aliatului rus.  "Încă o dată, populaţiile civile sunt acelea care suferă primele, în condiţii extreme, ostatice al unui joc condamnabil al unor puteri cinice", a mai spus Jean-Yves Le Drian. "Această ofensivă, dacă va continua, face să planeze un risc de dispersie al elementelor teroriste care se află în prezent în Idlib", a mai spus el.