Militar român ucis într un atentat sinucigaș la Kabul / VIDEO jpeg

Militar român ucis într-un atentat sinucigaș la Kabul / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 5 septembrie 2019

Un militar român a murit la Kabul în urma unui atac sinucigaş, joi dimineață, într-un cartier rezidenţial din Kabul. În acest atentat cel puţin 10 oameni şi-au pierdut viaţa. Atacul are loc la doar trei zile de la atacul în care un diplomat român şi-a pierdut viaţa şi altul a fost rănit grav, tot în capitala Afganistanului.

„Un militar român şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în jurul orei 11.40, ora României, în Afganistan, în timpul executării unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă regretul pentru moartea militarului român şi este alături de familia îndoliată”, anunţă Ministrul Apărării.

Militanţii talibani au revendicat joi atentatul sinucigaş cu maşină-capcană care a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO şi care s-a soldat cu cel puţin 10 morţi şi 35 de răniţi, informează Agerpres.

Deflagraţia a fost provocată de un minibus încărcat cu explozibili care a sărit în aer în jurul orei locale 10:10 (05:40 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Un membru al misiunii diplomatice româneşti la Kabul a murit, iar un altul a fost grav rănit în urma unui alt atac terorist, petrecut luni noaptea, în capitala Afganistanului. Potrivit Ministerului nostru de Externe, românul ucis în atentat avea 43 de ani şi era membru al echipei de securitate a ambasadei.

„Este un moment foarte tragic pentru România, în principal nu doar pentru misiunea noastră diplomatică acolo, nu doar pentru Ministerul Afacerilor Externe, pentru România, pentru că un om şi-a pierdut viaţa, practic, un om tânăr şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe ceilalţi, într-un efort de a combate acest atac terorist. (...) Realmente şi-a dat viaţa pentru a-i salva pe ceilalţi. Şi-a făcut datoria până în ultimul moment”, a spus ministrul de externe, Ramona Mănescu.