Meciul istoric de fotbal din Primul Război Mondial va fi recreat în 2014 jpeg

Meciul istoric de fotbal din Primul Război Mondial va fi recreat în 2014

📁 Istoria Sportului
🗓️ 10 februarie 2013

Un meci istoric de fotbal care a avut loc în ziua de Crăciun, în 1914, între soldaţii britanici şi cei germani va fi recreat pentru a comemora împlinirea a 100 de ani de la Primul Război Mondial, scrieThe Daily Mail.

Marea Britanie pregăteşte şase evenimente naţionale, dar şi excursii şcolare la câmpurile de luptă şi expoziţii la care vor vorbi istorici, efortul financiar al statului fiind de circa 50 de milioane de lire sterline.

Meciul de fotbal este considerat a fi unul dintre cele mai semnificative momente din timpul războiului deoarece reprezintă o pace provizorie pe frontul vestic, soldaţii celor două părţi întâlnindu-se pe un teren neutru, între tranşee, aşa-numitul "No Man's Land", pentru un joc amical.

Mai mulţi copii din Germania şi din Marea Britanie ar putea fi implicaţi într-un turneu de fotbal anul viitor, pentru a comemora partida din 1914, a precizat Andrew Murrison, ministrul delegat pentru supravegherea pregătirilor ceremoniilor.

Câte doi ambasadori din rândul elevilor şcolilor generale de stat din Marea Britanie vor fi trimişi, alături de un profesor însoţitor, în nordul Franţei, pentru a vizita câmpurile de luptă.

Totodată, Muzeul Imperial al Războiului va pregăti cea mai amplă arhivă digilă dedicată Primului Război Mondial, iar scriitorul Sebastian Faulks, autorul unui bestseller despre confruntările dintre anii 1914-1918, îl va consilia pe ministrul Murrison în timpul pregătirilor.