Mausoleul lui Augustus de la Roma va fi restaurat jpeg

Mausoleul lui Augustus de la Roma va fi restaurat

📁 Antichitate
Autor: Ionuț Preda
🗓️ 2 aprilie 2014

La 2.000 de ani de la moartea primului împărat roman, autoritățile de la Roma au declarat că vor porni un program de restaurare arheologică a acestuia, informează theguardian.com

Construit în 28 î.Hr., mausoleul cilindric căzuse pradă neglijenței, fiind parțial distrus în al doilea război mondial și lăsat în paragină de autoritățile italiene. Beneficiind însă de o finanțare de 2 milioane de euro, arheologii italieni îl vor trece printr-un intens proces de restaurare, urmând a fi redeschis și situl arheologic. Totodată, o piațetă destinată civililor va fi construită în fața acestuia, pentru a transforma locația într-o zonă de atracție turistică.

”Augustus a făcut din Roma cel mai mare și cel mai frumos oraș al lumii, o adevărată capitală pentru afaceri, cultură și divertisment. Nu orice oraș poate sărbători o aniversare de 2000 de ani” a declarat Flavia Barca, evaluatoare culturală din Roma.

Autoritățile doreau finalizarea proiectului odată cu aniversarea morții împăratului, însă nu au reușit să securizeze o finanțare privată a proiectului. Disponibilitatea a 2 milioane de euro din banii publici a fost însă de ajuns pentru pornirea proiectului, al cărui deadline a fost situat pentru anul 2016.