Masacru preistoric în Kenya jpeg

Masacru preistoric în Kenya

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 22 ianuarie 2016

Rămăşiţele unui grup de vânători-culegători ucişi pe malul lacului Turkana din Kenya acum în jur de 10.000 de ani au fost descoperite de o echipă de cercetători de la Centrul pentru Studiul Evoluţiei Omului de la Universitatea din Cambridge.

Printre rămăşiţele celor 27 de oameni se numără scheletele a cel puţin opt  femei şi şase copii. Poziţia mâinilor a  patru indivizi sugerează că aceştia ar fi fost legaţi. 10 dintre schelete prezintă urme clare de violenţă extremă cu efect fatal, inclusiv traume la nivelul craniului şi maxilarului, mâini rupte, genunchi şi coaste la fel, leziuni la gât provocate de săgeţi. Au fost găsit vârfuri blocate în craniu şi torace la cel puţin doi bărbaţi. Moartea acestor oameni la Nataruk reprezintă o dovadă a existenţei violenţei şi războiului dintre grupuri încă din cele mai vechi timpuri.

Rămăşiţele umane documentează uciderea intenţionată a unui mic grup de culegători, care nu au beneficiat de ritul de înmormântare, oferind informaţii deosebite despre practicile violente care au caracterizat şi societăţile preistorice.

sursa:Archaeology.org