Lui Adolf Hitler îi plăcea să mănânce pâine cu marmeladă la micul dejun jpeg

Lui Adolf Hitler îi plăcea să mănânce pâine cu marmeladă la micul dejun

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția, Redacția, Redacția, Redacția
🗓️ 1 noiembrie 2010

Adolf Hitler prefera pâinea cu marmeladă la micul dejun şi era amabil în relaţiile interpersonale, potrivit unor documente de arhivă publicate vineri de Daily Mirror, în ediţia electronică.

Documentele conţin mărturiile unui dezertor austriac în vârstă de 19 ani, care oferă o descriere detaliată din perioada pe care Hitler a petrecut-o la reşedinţa sa din Obersalzberg în Alpi.

Descriind şederea sa între decembrie 1943 şi februarie 1944, prizonierul de război Schutze Obernigg afirmă:"Hitler era cărunt şi cocoşat, dar avea o expresie foarte mulţumită. Era amabil în relaţiile cu ceilalţi dar capabil să bată cu pumnul în masă şi să strige în timpul conferinţelor".

Acesta detaliază rutina zilnică a lui Hitler, afirmând că acesta se trezea în jurul orei 10.00, după care se vedea cu bărbierul, un bărbat "mic, chel şi voinic", care "arăta ca un clovn" şi "purta o valiză foarte mare". Ulterior, mergea la plimbare dar nu îi plăcea să fie urmărit, "iar dacă vedea un ofiţer SS urmărindu-l, striga la el «dacă îţi este teamă, mergi şi păzeşte-te pe tine»". Prin urmare, gărzile erau instruite să îl supravegheze de la distanţă, fără să fie observate.

Hitler lua micul dejun între orele 11.00 şi 11.30. Acesta consta în cafea, pâine şi marmeladă. După amiaza, acesta primea vizitatori, inclusiv pe medicul său, "artişti şi alte personalităţi".

Hitler călătorea cu o escortă formată din cel puţin trei maşini şi "întotdeauna stătea lângă şofer", uneori cu Eva Braun pe bancheta din spate. Lucra până la ora 22.00, lua cina între orele 01.00 şi 01.30 şi adormea pe la ora 04.00, potrivit sursei citate.