Lucrările de consolidare la catedrala Notre Dame din Paris au fost finalizate jpeg

Lucrările de consolidare la catedrala Notre-Dame din Paris au fost finalizate

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 22 septembrie 2021

Autoritățile franceze au anunțat încheierea lucrărilor de securizare și de consolidare a catedralei Notre-Dame din Paris, devastată în urmă cu doi ani de un incendiu. De acum se vor desfășura lucrări de restaurare. 

Pe 15 aprilie 2019, un incendiu a devastat turla din lemn a catedralei Notre-Dame din Paris, unul dintre cele mai vizitate monumente din Europa. Fleșa s-a prăbușit și o mare parte din acoperiș a fost transformat în cenușă, incident care a creat un val de emoții la nivel mondial. Lucrările de securizare și de consolidare a catedralei au debutat pe 16 aprilie 2019, ziua care a urmat incendiului, informează Agerpres.

În paralel, faza de restaurare a fost pregătită în mod activ și este acum ferm angajată înaintea lansării, în această iarnă, a primelor lucrări de restaurare, precizează autoritățile franceze.

Președintele Emmanuel Macron a promis că edificiul va fi reconstruit într-o perioadă de cinci ani. Lucrările nu vor putea fi finalizate în acest interval. În schimb, monumentul trebuie redat circuitului religios până pe 16 aprilie 2024.