Dezbatere „Historia”: «O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892  1944» / VIDEO jpeg

Dezbatere „Historia”: «O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892 -1944» / VIDEO

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 24 noiembrie 2017

Numele lui Grigore Antipa a intrat în memoria noastră colectivă mai puţin prin cunoaşterea directă a vieţii şi a activităţii savantului, cât mai cu seamă prin raportarea la ctitoria sa cea mai mare și, evident, cea mai popularizată: Muzeul de Istorie Naturală ce-i poartă numele și care se află în Piaţa Victoriei din București. Grigore Antipa nu e doar un săditor de cultură și știinţă românească, dar mai ales e sincron, dacă nu cumva antemergător, cu tot ceea ce se întâmplă în Europa, în domeniile în care a activat.

Pe 7 decembrie se împlinesc 150 de ani de la nașterea lui Grigore Antipa, deschizător de drumuri în mai multe domenii ale știinţei, fiind primul oceanolog, ecolog şi hidrobiolog român, autorul conceptelor de biosociologie şi bioeconomie, precum și un diplomat apreciat de cele mai de seamă personalităţi ale epocii sale.

Cum s-a împrietenit Grigore Antipa cu Regii României? De ce România trebuie să îl omagieze pe Grigore Antipa? La aceste întrebări, dar şi la multe altele, va răspunde Oana Paula Popa, șef al Departamentului de Biologie Moleculară din cadrul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia”, moderată de Ciprian Stoleru şi transmisă în direct, de la ora 11.00, de site-ul adevarul.ro.