Limba română va fi predată la Oxford jpeg

Limba română va fi predată la Oxford

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 1 noiembrie 2012

Universitatea Oxford din Marea Britanie introduce, pentru prima dată în istorie, un curs de limba română, care va fi predat la Facultatea de Lingvistică, Filologie şi Fonetică, anunţă site-ul oficialal instituţiei.

Peste 20 de elevi s-au înscris deja la cursul finanţat de Ministerul Educaţiei din România, curs lansat săptămâna aceasta de ambasadorul României la Londra, dr. Ion Jinga.

„Limba română este atractivă pentru că este o combinaţie între familiar şi ciudat. Este o limbă romanică, desprinsă din latină, care seamănă cu italiana, spaniola, portugheza şi franceza. Diferenţa este că româna s-a ‘rupt’ foarte timpuriu de celelalte limbi romanice, fiind izolată secole întregi. În această perioadă, limba română a căpătat puternice influenţe slave şi maghiare”, a declarat profesorul Martin Maiden.

Profesorul spune că limba română este „o provocare interesantă” pentru lingvişti. „Poate fi învăţată fără dificultăţi, dar prezintă şi nişte particularităţi care îi încântă pe lingvişti”, a mai spus profesorul Maiden.

Site-ul Universităţii Oxford precizează că, în prezent, 82 de studenţi români frecventează cursurile sale.

sursa:http://www.gandul.info